Microvezel reiniging

Als u microvezeldoekjes op de juiste wijze gebruikt heeft dat veel voordelen ten opzichte van schoonmaken met traditionele of geïmpregneerde wegwerp schoonmaakdoekjes. Alles is sneller, beter en bovendien hygiënische schoon. Hoe u een microvezeldoekje gebruikt is vrij eenvoudig.

Wat is microvezel?

Snel schoonmaken

Microvezel, ook bekend als microfibre in het Engels, is een type synthetisch textiel dat wordt gemaakt van zeer fijne vezels, meestal van polyester of polyamide (nylon). Deze vezels zijn veel dunner dan natuurlijke vezels, zoals katoen of wol. Ze worden vaak samengevoegd om stoffen te creëren die bekend staan om hun zachtheid, duurzaamheid en absorberende eigenschappen. 

De open structuur zorgt er voor dat de microvezel optimaal doordringt in het oppervlak dat je wilt reinigen. Het resultaat is dat je een oppervlak snel kunt schoonmaken. Microvezelstoffen worden veel gebruikt in diverse toepassingen, waaronder kleding, beddengoed, sportkleding, schoonmaakdoekjes, auto-interieurs en meer.

Voordelen van microvezel

Microvezel heeft verschillende voordelen die het een populair materiaal maken binnen de schoonmaakwereld. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van microvezel:

Perfecte reinigingskracht - Microvezel heeft zeer fijne vezels met een groot oppervlak, waardoor het effectief is in het vasthouden van stof, vuil en microscopisch kleine deeltjes. Dit maakt het zeer geschikt voor het verwijderen van vuil en vlekken van verschillende oppervlakken.
Hoge absorptie - Microvezel kan aanzienlijk meer vocht opnemen dan traditionele schoonmaakmaterialen. Dit maakt het handig voor het snel opnemen van vloeistoffen en het drogen van oppervlakken zonder strepen achter te laten.
Streepvrije reiniging - Microvezeldoeken en -moppen zijn ontworpen om streepvrij te reinigen, wat betekent dat ze oppervlakken reinigen zonder achterblijvende strepen of resten.
Duurzaam product - Microvezel is duurzaam en kan herhaaldelijk worden gewassen en hergebruikt zonder veel van zijn reinigingskracht te verliezen, wat kostenbesparend is op de lange termijn.
Tijdsbesparing - Omdat microvezel snel en grondig reinigt, helpt het bij het versnellen van schoonmaakprocessen, vooral in commerciële omgevingen.

Microvezel moppen

Naast onze microvezel doeken bieden we een ruime keuze aan microvezel vlakmopsystemen die in combinatie met onze stelen bijdragen aan een optimale ergonomische werkwijze. De vlakmop met klittenband met sterke en duurzame hechting is makkelijk te bevestigen en te verwijderen, waarbij je geen contact hebt met de mop. 

Hetzelfde geldt voor onze vlakmop-pockets. Met ons eenvoudig te bevestigen 2Turn mopsysteem profiteer je van twee moppen in één. Wil je gelijk van start met onze microvezelproducten? Kies dan bijvoorbeeld voor de microvezel startersets.