Wij horen vaak: "Er is hier nog nooit iemand ziek geworden."
En dat is geweldig om te horen! Maar wist u dat (voedsel-)veiligheid vooral draait om preventie? Het is een beetje als de APK van uw auto: als u wacht tot de problemen zichtbaar worden, bent u eigenlijk al te laat.
In de professionele omgeving, waaronder de keuken en spoelkeuken is regelmatige controle essentieel. Onzichtbare vervuiling, zoals bacteriën, zetmeelresten, kunnen op de lange termijn risico’s met zich meebrengen.
Huishoudmiddelen
Veelal wordt er gereinigd met huishoudelijke schoonmaakmiddelen, maar deze zijn niet ontworpen voor de professionele markt. Ze missen de kracht om hardnekkige (industriële) vetten en vervuiling effectief op te lossen. Daarnaast bevatten huishoudelijke reinigers vaak geur- en kleurstoffen die niet gebruikt mogen worden in de professionele keuken.
Kostenbesparend
Naast het feit dat huishoudelijke producten minder effectief zijn, zijn ze vaak ook nog eens duurder, omdat het zogeheten 'ready to use'producten zijn. Ze vereisen méér product en arbeidstijd om een (minder goed) resultaat te behalen in vergelijking met professionele reinigingsmiddelen. Voor een efficiënte, veilige en kosteneffectieve reiniging is het daarom essentieel om te kiezen voor producten die speciaal ontwikkeld zijn voor professionele toepassingen.
Wat komen wij zoal tegen?
Zetmelen
Schimmels
Wildgroei huishoudproducten
Slechte testresultaten
Waarom is controle zo belangrijk?
Controle van uw vaat: Zetmeelresten op uw vaat kunnen zich ongemerkt ophopen. Op korte termijn valt dat misschien niet op, maar op lange termijn kan dit leiden tot:
❌ Bacteriegroei – Zetmeel voedt micro-organismen zoals E. coli en salmonella, wat risico’s op voedselvergiftiging en kruisbesmetting verhoogt.
❌ Biofilmvorming – Een hardnekkige laag van vuil en bacteriën die bijna niet meer te verwijderen is.
❌ Doffe of plakkerige vaat – Niet bepaald een professionele uitstraling!
❌ Geurproblemen – Onzichtbaar vuil zorgt vaak voor nare luchtjes in de vaatwasser en op de vaat.
Controle van uw tafels, werkbanken en sanitair:
❌ Bacteriegroei – Zetmeel voedt micro-organismen zoals E. coli en salmonella, wat risico’s op voedselvergiftiging en kruisbesmetting verhoogt.
❌ Biofilmvorming – Een doffe witte laag die over uw tafels, sanitair, maar ook op uw vloer te zien is.
❌ Plakkerige tafels - uw volgende gast zit in het smeer van de vorige gast, ondanks dat u uw best heeft gedaan alles te reinigen.
De oplossing: een gratis 0-meting
Daarom bieden wij een gratis en vrijblijvende 0-meting aan. In slechts een paar minuten checken we samen of uw tafels, keuken, sanitair of vaat niet alleen schoon oogt, maar ook écht hygiënisch schoon is. We kijken naar onzichtbaar vuil, zoals bacteriën, zetmeelresten en zeepresten, zodat u zeker weet dat uw schoonmaakproces optimaal is.